Amikor a behatolás már nem működik

Amikor a behatolás már nem működik

Tartalomjegyzék

Lehet, hogy a behatolás nem úgy működik, mint korábban, vagy egyáltalán nem működik. Ez teljesen normális, de előfordulhat, hogy mindezt zavarónak találod.

Amennyiben szűkebb a hüvelyedvagy száraz, és mikor elkezditek a behatolást, fájdalmas, akkor érdemes tágító szettet igénybe venni. Ezzel a kicsi mérettől a nagyobbig napi szinten tudod lassan tágítani a hüvelyt. Érdemes előtte egyeztetni a kezelőorvosoddal, hogy felmérje a hüvelyed állapotát! Fontos, hogy sok síkosítót használjatok a partnereddel. Ilyenkor a szilikon-bázisú azért jobb, mert nem szívja be a bőr és hosszabb a hatása. A tágító szettekhez viszont csak vizes bázisú használható, hogy megóvd a szett “életkorát”. Ha már jobban vagy, jól megy a behatolás, akkor is érdemes meghagyni a síkosítót, de figyeljetek arra, hogy kevesebbet használjatok, mert a túl sok síkosító elveheti az érzetet a szeretkezés közben. Igazából ki kell tapasztalni, mennyi a szükséges mennyiség.

Ha a hüvelyed nem képes a befogadásra, akkor fedezzétek fel együtt, milyen örömforrás az, ami nálatok ezt helyettesíti. Nem szabad feladni! Ha szeretitek egymást, most új felfedező útra indulhattok, próbáljátok a pozitív oldalát nézni!

Amikor a behatolás már nem működik

Amennyiben egyedül vagy, nincs partnered, akkor se maradjon el az önkényeztetés. A Libidó kiadványainkban sokat olvashatsz erről, vagy beszélhetsz egy szakemberrel is.

Ne feledd, hogy a szex sokkal több, mint behatolás! Sok más módja van annak, hogy szexuális örömöt élhess át.

Erről is többet olvashatsz a Libidó kiadványunkban: https://malyvavirag.hu/kiadvanyok/a-libido-elvesztese-a-rak-utan

Figyelem! Ez az oldal olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha elmúltál 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattintva a tartalom elérhető lesz számodra.