Tudnivalók 

Miért van szükség szexualitással kapcsolatos információkra?      
Sokak számára tabutéma a szex, a szexualitás is. Olyan témák, amelyről egyáltalán nem beszélnek könnyen.      
Különösen nehéz ez akkor, ha nőgyógyászati daganattal küzdöttél. Ebben szeretnénk neked segíteni ezzel az oldallal.      
Ebben nagy segítségünkre volt az NFK (a rákbetegek hollandiai szervezeteinek ernyőszervezete) valamint az ő 2017-es, “Adományozd a tapasztalatodat” című, szexualitásról szóló közvélemény-kutatásuk, a Mályvavirág Alapítvány felmérése, valamint a Mályva közösség tapasztalatai.

Nem vagy egyedül érintett!   
Fontos, hogy tudd: nem te vagy az egyedüli, aki a testében bekövetkezett változások vagy az átélt kellemetlenségek miatt szexuális téren elbizonytalanodik, vagy nehézségei vannak. Azt is fontosnak tartjuk elmondani, hogy a legtöbb nő szexuális élete idővel helyreáll, még akkor is, ha bizonyos dolgok másként működnek, mint korábban. Előfordulhat, hogy sok energiára és türelemre lesz szükséged, de legtöbbször azért kiderül, hogy nem volt hiábavaló a fáradozás. 

Szexuális változások: mindenkinél más      
A nőgyógyászati daganatos betegségek kezelésének mellékhatásai miatt előfordulhat, hogy szexuális életed is teljesen megváltozik. Előfordulhat, hogy újfajta szexuális problémákkal találkozol, vagy meglévő problémáid erősödnek fel.      
Minden nő számára mások a szexualitást érintő következmények. Néhányan egyáltalán nem, vagy csak rövid ideig küzdenek ilyen jellegű problémákkal, míg másoknak sok, vagy hosszan tartó nehézséggel kell szembenézniük.

Mit szeretnél olvasni

Mit szeretnél olvasni, látni vagy hallani?      
Sok olyan dolog van, amely szerepet játszhat abban, hogy újra a szexre tudj gondolni, de kivel tudsz erről beszélgetni? Gyakori, hogy lánytestvérek, édesanyák, barátnők szeretnének támogatást nyújtani, de neked is volt már olyan érzésed, hogy nem igazán értettek meg? Vagy nem akartál erről senkinek, senkivel beszélni?

Mit szeretnél tudni?

  • Hogy nem te vagy az egyetlen, akiben kérdések fogalmazódtak meg?
  • Hogy teljesen normális, amit tapasztalsz?
  • Milyen szakemberhez tudsz fordulni segítségért, amikor egyedül, magadban nem találod a megoldást?
  • Hogyan találtak vissza mások a szexualitásukhoz?
  • Mely változások ellen tudsz tenni?
  • Mások talán már le is zárták a szex című fejezetet?
  • Szeretnél tippeket és tanácsokat kapni?
  • Esetleg a tágítók használatával kapcsolatban van kérdésed?
  • Vagy arról, hogy melyik síkosítót érdemes vásárolni? És hogy vannak nők, akik egyáltalán nem kedvelik a síkosítót?

A fentiekhez hasonló kérdésekre, és számos más kérdésre is találsz választ a Mályvavirág szexualitásról szóló platformján.

Ez a platform nőgyógyászati daganattal küzdők számára készült. A különböző kockák segítenek egy-egy téma áttekintésében. 

Figyelem! Ez az oldal olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha elmúltál 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattintva a tartalom elérhető lesz számodra.