Orgazmus méh vagy klitorisz nélkül

Orgazmus méh vagy klitorisz nélkül

Tartalomjegyzék

Az orgazmus a  szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer által közvetített jelutak és ennek hatására bekövetkező változások során jön létre, melyeket ritmikus izomösszehúzódás és ellazulás kísér.

Kétféle orgazmusa lehet a nőknek, a csikló- és a hüvelyi orgazmus. A csikló esetében ennek ingerlése válthatja ki, míg a hüvelyi a közösülés közben érhető el. A csiklóorgazmus rövidebb, de erőteljes, míg a hüvelyi mélyebb, szétáradóbb.

Többségében csiklóorgazmusról beszélhetünk, míg kevesebb nőnél fordul elő a hüvelyi.
A nőknél nem az orgazmus méri a szexuális együttlét minőségét. Ez persze nem azt jelenti, hogy számukra nem fontos. Az, de nem áll mindenek felett, és ha elmarad, akkor sem élik meg kudarcnak az együttlétet.

Nőgyógyászati daganatok után páran arról számoltak be, hogy korábban, a betegség előtt kevésszer volt orgazmusuk, de most egy együttlét alatt több orgazmust is elérnek függetlenül attól, hogy a méhük megvan-e. 
A klitorisz eltávolítása még inkább befolyásolhatja a szexuális élményt. Ennek első lépése a feldolgozás, az elfogadás. Ezt követi a felfedezés. Olvashatunk olyanról, hogy az orgazmus elérhető testi érintés nélkül is, mély légzéssel, alvás közben, de erotikus suttogással is. Nos, érdemes kipróbálni.

Hogyan is néz ki a csikló?

Sokan azt hiszik, hogy a csikló csak a külső dudor. Ez nem igaz, a csikló sokkal nagyobb. A nagy része a test belsejében, a szeméremajkak mögött és a hüvely bejárata környékén található. A teteje kívül, a barlangos testek pedig belül vannak.  A szexuális izgalom során a csikló megduzzad és megmerevedik, mint a pénisz. A klitorisz belső részeit szexuális aktus során stimulálni lehet a pénisszel. Azonban a legtöbb nőnek a csikló makkját is stimulálni kell külsőleg.

Mi nők ebben sem vagyunk egyformák, és a kezelések után megváltozhat az orgazmusunk is. A legfontosabb, amit tennünk kell, hogy újra felfedezzük, de nemcsak az orgazmust, hanem az egész testünket, az örömszerzést, és ha van partnerünk, akkor ezt az ő segítségével tehetjük meg.

Figyelem! Ez az oldal olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha elmúltál 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattintva a tartalom elérhető lesz számodra.