Fájdalom vagy vérzés szeretkezés közben

Fájdalom vagy vérzés szeretkezés közben

Ha sugárkezelést kapsz, előfordulhat, hogy hüvelyi behatolás esetén fájdalmat érzel vagy vérzést tapasztalsz. Műtét után is felléphet fájdalom szeretkezés közben, ami egyébként sok nőt érint, szenvedést okozva nekik. Vannak olyan nők is, akik behatolásos szex után éreznek fájdalmat.

Fájdalom vagy vérzés szeretkezés közben

Mi a szeretkezés közben érzett fájdalom oka?

Az okok a következők lehetnek:

  • Van, hogy úgy érzed, a hüvelyed merevebb vagy szárazabb, ennek következtében a behatolás is fájdalmas lehet. (Nagyon fontos a síkosító használata!)
  • Az operáció következtében a hüvelyed rövidebb és szűkebb lett. (Amennyiben nagyon rövid, elérhető a párodnak az ún. péniszgyűrű: https://malyvavirag.hu/shop)
  • Lehet, hogy félsz a fájdalomtól, emiatt a kismedence izmait automatikusan megfeszíted. Ez normális reakció, azonban extra fájdalomhoz vezet, hiszen a hüvelyed ezáltal kisebb lesz. (A félelem feloldása nagyon fontos!)

A fájdalom különböző típusú behatolásoknál is felléphet: ujj, tampon, dildó, vibrátor, tágító vagy pénisz is okozhat fájdalmat.

Fájdalmak csökkentése

A fájdalom kialakulásának megelőzésére vagy csökkentésére gyakran tágítóterápiát javasolnak a sugárkezelésen átesett nők számára. Emellett általánosan javasolt a síkosítók használata, ráadásul nagyobb mennyiségben. Mindkettő segíthet abban, hogy a hüvelyed újra könnyebben hozzáférhető legyen, és így a behatolás ne okozzon fájdalmat, ezáltal pedig jobban tudd élvezni a szexet.

Gondoskodni kell róla, hogy a pénisz vagy a vibrátor könnyen be tudjon hatolni. Esetleg tartsd a hüvelyk- és mutatóujjaddal a péniszt vagy a vibrátort, így kontrollálni tudod a behatolás mélységét. Erre egyébként egy bordázott gyűrűt is használhatsz, ami nem mellékesen a partnerednek extra stimulációt is nyújthat. 
A fájdalom egy olyan megálljt parancsoló jelzés, amelyet komolyan kell venned. Keressetek más módot a szeretkezésre, ha továbbra is fájdalmaid vannak a behatoláskor, próbáljatok ki több pózt, ami beválik, azt használjátok egy ideig. A partnereddel is érdemes megbeszélni, hogy nem szeretnél semmi olyasmit tenni, ami számodra fájdalommal jár.

Találjátok meg közösen a szexuális együttlét olyan új módjait, melyek mindkettőtöknek örömet okoznak, vagy keressetek olyan pózokat, amelyek számodra kevésbé fájdalmasak.

Számos példát láthatsz az alábbiakban is.

Pózok és szexuális pozíciók

Pózok és szexuális pozíciók

Olyan pozíció, amelyben a partner lábai a nő két oldalán vannak, így a nő egy kicsit közelebb tudja mozgatni a lábát, és a pénisz nem tud olyan mélyen behatolni.

Pózok és szexuális pozíciók

Olyan testhelyzet, amelyben a nő előrehajol (és nem egyenesen ül), így a nő irányítja a mozdulatait, és a pénisz nem kerülhet olyan mélyre, de a csiklót is stimulálja.

Pózok és szexuális pozíciók

Olyan testhelyzet, amelyben korlátozott mozgás lehetséges, és a pénisz nem hatol be olyan mélyen.

Pózok és szexuális pozíciók

Olyan testhelyzet, amelyben korlátozott mozgás lehetséges, és a pénisz nem helyezhető be olyan mélyen.

 

Ezek a pózok és pozíciók kevéssé alkalmasak fájdalom esetén.
Ezeknél a pozícióknál ugyanis a férfi nemi szerv mélyre tud hatolni, ami fájdalmas lehet, és amit nem tudsz korrigálni.

Pózok és szexuális pozíciók

Ebben a helyzetben a pénisz mélyen behelyezhető, ami fájdalmas lehet. A nő nem tud korrigálni.

Pózok és szexuális pozíciók

Vérzés

A sugárkezelés és a műtétek hatására előfordulhat, hogy a vagina nyálkahártyája érzékenyebbé válik. Ez szex közben vérzést okozhat. Mindez lehet átmeneti is, azonban előfordulhat, hogy még hosszú ideig vérzést tapasztalsz a szexuális együttlétek alatt. A szeretkezés közbeni vérzés sok nő számára félelmetes, mások pedig emiatt kerülik a szexuális együttléteket.

Amennyiben hosszabb ideig fennáll a vérzéses panasz, beszélj az orvosoddal arról, vannak-e olyan kezelések, amelyek hatására a vérzés csökkenhet vagy akár abba is maradhat.

Figyelem! Ez az oldal olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Ha elmúltál 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattintva a tartalom elérhető lesz számodra.